fbpx

Bestill en time

Våre psykologer ser frem til å høre fra deg.

Ring oss:
+47 96 7000 62

Send en e-post:
post@oslopsykologklinikk.no

Søvngruppe

Stå opp! Søvnbehandling i gruppe

Sliter du med søvn? Har du en opplevelse av ikke å sove lenge nok, eller godt nok? Har dette pågått i månedsvis eller mer? Vår gruppebehandling virker effektivt mot søvnproblemer og hjelper deg slik at du kan sove.

Hvordan virker det?

Stå opp er søvnbehandling i gruppe for voksne personer med kroniske søvnvansker. Behandlingen er krevende, men dokumentert som svært effektiv. Forskning viser at 80% får et bedre forhold til søvn gjennom behandlingen.

Behandlingen går over 7 samlinger og er basert på kognitiv atferdsterapi. Et kjerneelement i behandlingen er søvnrestriksjon, dvs. at du begrenser tiden du oppholder deg i sengen. I tillegg inneholder gruppesamlingene undervisning om søvn og gode søvnrutiner, samt individuell kartlegging i søvndagbok.

Er dette noe for deg?

Den viktigste faktoren for å oppleve bedring er motivasjon. Det finnes imidlertid noen få forhold som kan gjøre at tilbudet ikke passer for deg, og derfor gjennomføres en søvnkonsultasjon med psykologen som leder gruppen. I søvnkonsltasjonen avklares det om dine plager møter kriteriene for insomni. Du vil også få mer informasjon om behandlingen, slik at du kan ta et informert valg om dette er noe for deg, og om det er riktig tidspunkt i ditt liv å gjennomføre søvnbehandlingen.

Hvem passer kurset for?

Deg som lider av kroniske søvnvansker (insomni) og som er motivert for å gjennomføre en krevende behandling.

Hvem passer kurset ikke for?

Kurset passer ikke for deg som lider av bipolar lidelse, alvorlig depressiv episode, psykose, epiliepsi, somatise betinget søvnvansker (søvnapne, rastløse bein, søvngjengeri, narkolepsi). Kurset passer heller ikke for deg som har arbeidsoppgaver som innebærer ansvaret for tungt maskineri eller deg som er i risiko for fall i hjemmet. Aldersgrensen er 18 år.

Det er også nødvendig at du kan møte på de to første kurssamlingene.

Virker denne behandlingen?

Ja, behandlingen er forsket på og har dokumentert effekt.

Forskning viser at 80% får bedre søvnkvalitet gjennom behandlingen.

Om behandlingen

Alle som ønsker å delta i søvnbehandlingen må gjennomføre en søvnkonsultasjon på 45 minutter med psykolog Ingunn Ødegaard (gjøres over videosamtale). Formålet med samtalen er å finne ut om kurset passer for deg. Vi gjør en vurdering av dine søvnvansker og viser vei til rett tiltak hvis søvngruppa ikke er en behandling som anbefales for deg.

Avbestilling

Forsamtalen koster 990 og blir ikke refundert. Forsamtalen kan likevel avbestilles senest 48 timer før avtalt tid. Hvis du etter forsamtalen mottar et tilbud om plass i søvngruppa kan du velge om du vil melde deg på. Påmeldingen er da bindende og deltageravgiften blir ikke refundert hvis du uteblir fra gruppa.

Rammer

Antall samlinger: 6 ukentlige samlinger, samt en boostersamling etter tre ukers pause.

Varighet på hver samling: 1,5 timer. Gruppa kan sammenlignes med et program for livsstilsendring. Gruppeleder er psykolog Ingunn Ødegaard.

Antall plasser: 10 personer

Aldersgrense: 18 år

Praktisk informasjon

Pris

Obligatorisk forsamtale over video (inkluderer kartlegging, vurdering og anbefaling om behandlingsform) kr 990
"Stå opp" søvnbehandling (6 samlinger) kr 4490
Total kostnad for Stå Opp søvngruppe (inkl forsamtale og gruppebehandling) kr 5480

Betaling

Betaling av søvnkonsultasjon gjøres med kort ved bestilling (kr 990). Ved deltagelser på søvngruppe sendes faktura på resterende beløp ( kr 4490).

Tid og sted

Torsdager klokken 09.00 – 10.30. Kurset holdes ved Oslo hospital i Gamlebyen (Ekebergveien 1 A, 0192 Oslo). Første samling: 27.02. Deretter 05.03, 12.03, 19.03, og 26.03, og 02.04.

Reserver plass

Reserver plass ved å benytte kalenderen under. Velge først dato for ønsket oppstart og legg inn din informasjon. Du vil dermed bli sendt videre til bestilling av søvnkonsultasjon.

Image

Kort ventetid
lange åpningstider