fbpx
[contact-form-7 404 "Ikke funnet"]

Bestill en time

Våre psykologer ser frem til å høre fra deg.

Send en e-post:
post@oslopsykologklinikk.no

Søvngruppe

Stå opp! Søvnbehandling i gruppe

Vi tilbyr grupper både på nett og i klinikk. Sliter du med søvn? Har du en opplevelse av ikke å sove lenge nok, eller godt nok? Har dette pågått i månedsvis eller mer? Vår gruppebehandling virker effektivt mot søvnproblemer og hjelper deg slik at du kan sove.

Hvordan virker det?

Stå opp er søvnbehandling i gruppe for voksne personer med kroniske søvnvansker. Behandlingen er krevende, men dokumentert som svært effektiv. Forskning viser at minst 80% får et bedre forhold til søvn gjennom behandlingen.

Behandlingen går over 7 samlinger og er basert på kognitiv atferdsterapi. Et kjerneelement i behandlingen er søvnrestriksjon, dvs. at du begrenser tiden du oppholder deg i sengen. I tillegg inneholder gruppesamlingene undervisning om søvn og gode søvnrutiner, samt individuell kartlegging i søvndagbok.

Er dette noe for deg?

Den viktigste faktoren for å oppleve bedring er motivasjon. Det finnes imidlertid noen få forhold som kan gjøre at tilbudet ikke passer for deg, og derfor gjennomføres en søvnkonsultasjon med psykologen som leder gruppen. I søvnkonsltasjonen avklares det om dine plager møter kriteriene for insomni. Du vil også få mer informasjon om behandlingen, slik at du kan ta et informert valg om dette er noe for deg, og om det er riktig tidspunkt i ditt liv å gjennomføre søvnbehandlingen.

Hvem passer kurset for?

Deg som lider av kroniske søvnvansker (insomni) og som er motivert for å gjennomføre en krevende behandling.

Hvem passer kurset ikke for?

Kurset passer ikke for deg som lider av bipolar lidelse, alvorlig depressiv episode, psykose, epiliepsi, somatise betinget søvnvansker (søvnapne, rastløse bein, søvngjengeri, narkolepsi). Kurset passer heller ikke for deg som har arbeidsoppgaver som innebærer ansvaret for tungt maskineri eller deg som er i risiko for fall i hjemmet. Aldersgrensen er 18 år.

Det er også nødvendig at du kan møte på de to første kurssamlingene.

Virker denne behandlingen?

Ja, behandlingen er forsket på og har dokumentert effekt.

Forskning viser at 80% får bedre søvnkvalitet gjennom behandlingen.

Om behandlingen

Behandlingen ledes av psykolog Ingunn Ødegaard. Alle som ønsker å delta i gruppebehandlingen må ha en forsamtale med psykolog Ingunn Ødegaard (gjøres over videosamtale). Formålet med samtalen er å finne ut om kurset passer for deg. Vi gjør en vurdering av dine søvnvansker og viser vei til rett tiltak hvis søvngruppa ikke er en behandling som anbefales for deg.

Rammer

Antall samlinger: 7 ukentlige samlinger, inkludert en boostersamling etter tre ukers pause.

Varighet på hver samling: 1,5 timer. Gruppa kan sammenlignes med et program for livsstilsendring. Gruppeleder er psykolog Ingunn Ødegaard.

Antall plasser: 10 personer

Aldersgrense: 18 år

Praktisk informasjon

Pris

Forsamtale over video kr 0
"Stå opp" søvnbehandling (7 samlinger) kr 5000

Betaling

Betaling skjer med Vipps eller faktura etter at du har mottatt tilbud om plass i gruppa.

Tid og sted

Oppstart 20. september klokka 19 ved vår klinikk i Gamlebyen.

 

Kontakt oss for mer informasjon

Bruk kontaktskjemaet under for å melde din interesse, så hører du snart i fra oss!

    Image

    Kort ventetid
    lange åpningstider