fbpx
[contact-form-7 404 "Ikke funnet"]

Bestill en time

Våre psykologer ser frem til å høre fra deg.

Send en e-post:
post@oslopsykologklinikk.no

Videosamtale med psykolog

 

Våre erfarne spesialister og dyktige psykologer er her for deg hvis du har behov for noen å prate med. Last ned appen og snakk med oss fra der du er, uansett hvor du befinner deg.

Møt psykologene

Vanlige spørsmål

Last ned appen

Last ned Lysne-appen og finn en tid som passer. Logg inn med Bank-ID for å bekrefte avtalen.

Snakk med psykologen

Psykologen ringer deg til avtalt tid. Du kan snakke med psykologen fra din datamaskin, mobil eller nettbrett.

De fleste nordmenn opplever å få en psykisk lidelse i løpet av livet. Vi kan hjelpe ved depresjon, angst, søvnproblemer, stress, sinne, livskriser, sorg, utbrenthet, seksuelle vansker, spiseforstyrrelser, relasjonelle vansker og traumer.

De aller fleste mennesker opplever også psykiske vansker og utfordringer i livet uten at de har en psykisk lidelse. Psykiske vansker opptrer ofte i forbindelse kjærlighetssorg, vansker på jobb eller i relasjoner, perioder med stress og bekymring, og nedstemthet som i perioder går ut over livskvaliteten. Noen få samtaler med psykolog kan ofte være til svært god hjelp.

Vi kan også gi råd og veiledning i forbindelse med psykisk helse, familie, barn og unge, karriere og arbeidsliv.

Videoterapi er ikke så godt egnet for oppfølging ved alvorlige psykiske lidelser som psykose og alvorlig suicidalitet, men alle er velkommen til å bestille time hos oss!

Du trenger ikke forberede noen ting til første time, men det kan være greit å tenke litt på hva du ønsker hjelp med og hvordan du vil at livet ditt skal se ut når du kommer i mål. Første time vil typisk gå ut på å forstå din situasjon og finne ut hva som kan forårsake problemene.  Noen trenger bare én time hos psykolog, men gjennomsnittlig behandlingstid for de mest vanlige psykiske plager slik som angst og depresjon er fra 4 til 10 timer. De fleste som snakker med en psykolog om sine vansker opplever rask bedring i starten.

Se våre priser (gjelder fra 01.01.2022).

Betaling skjer etter at timen er ferdig. Du betale med Vipps, Klarna, betalingslenke eller bankkort.

Hvis du har forsikring kan det hende at forsikringsselskapet ditt kan betale. Ta da kontakt med forsikringsselskapet ditt og si at du ønsker time hos Lysne.

Private psykologer driver utenfor det offentlige helsetilbudet. Fordelen med dette er at man kan få rask hjelp, som ofte gjør at man trenger færre timer fordi man får hjelp før problemene vokser seg større. Noen ganger er det lang ventetid for psykologhjelp i det offentlige helsevesenet, og problemene kan vokse seg større i ventetiden. Hvis man søker hjelp tidlig, holder det kanskje med noen få timer. Ulempen er at det koster mer enn i det offentlige helsetilbudet. Offentlige psykologer jobber for eksempel i et DPS ved et sykehus. For å få time her må man gå til fastlegen, der legen vurderer om du har behov for psykologhjelp. Deretter må fastlegen sende en henvisning til DPS. Ved DPS er det ofte lang ventetid (ofte flere måneder) og noen opplever at henvisningen blir avvist. Hvis du har henvisning til DPS får du som regel ikke velge selv hvilken type fagperson som blir din behandler (f.eks psykolog, lege, sosionom, sykepleier). Egenandelen er 351 kr per time. Det finnes også andre offentlige psykologer kalt avtalespesialister. ​Disse jobber privat og tar samme egenandel som ved DPS, men hos avtalespesialistene er det ofte enda lengre ventetider (fra et halvt år til et år). Parterapi er tilgjengelig på familievernkontorene, men også her må man regne med en del ventetid.

Du kan snakke med psykologen fra en mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin.

Lysne er et helprivat tilbud og du trenger ikke henvisning fra lege.

Du kan bestille time hos oss uansett hva du ønsker å snakke med oss om. Vi kan ta i mot alle: barn, unge, voksne, eldre, par og familier. Ingen problemer er for små eller store.

Vi har lang erfaring og har gjennomført over 15 000 psykologtimer. Vi er best på å velge ut psykologer, og har satt sammen et variert team av spesialister og psykologer med bred og lang erfaring. Sånn kan du være trygg på at du kommer til en psykolog som kan hjelpe deg og som møter deg på en god måte. Alle psykologene har norsk autorisasjon og er medlemmer av Norsk Psykologforening. Vi har erfaring fra psykisk helsevern, kommunehelsetjenester, arbeids- og organisasjonspsykologi og som privatpraktiserende psykologer. Vi holder høy faglig standard og mange av psykologene driver til vanlig med forskning på temaer som depresjon, angst, metakognitiv terapi, mental prestasjon, atfersdsgenetikk, fysisk aktivitet, viktigheten av grønne omgivelser og hvordan psykiske lidelser utvikler seg.

Sørg for at du kan sitte et stille sted, hvor det ikke er andre mennesker og hvor du ikke blir forstyrret.

Bruk gjerne headset som fulgte med smarttelefonen, da får du bedre lyd og unngår ekko.

Hvis du bruker trådløst nett bør du sitte så nær routeren som mulig.

Bruker du 4G nettet? Husk at videosamtaler bruker mye data! Stå gjerne ved vinduet for bedre dekning.

 

Våre samarbeidspartnere

Bestill time

Finn og bestill en ledig time, og snakk med våre psykologer fra der du befinner deg. Last ned appen hvis du bruker mobil eller nettbrett. Hvis du bruker datamaskin trenger du ikke appen.