fbpx

Feil: Kontaktskjema ble ikke funnet.

Bestill en time

Våre psykologer ser frem til å høre fra deg.

Send en e-post:
[email protected]

HjemTjenester → Mindfulness

Kurs i mindfulness

Mindfulness-trening gir ro og overskudd. Mindfulness-trening gir økt motstandskraft mot stress, frykt og bekymring. Det vil gi innsikt i sammenhengen mellom tanker, følelser og kropp, i tillegg til en rekke andre helsemessige gevinster. Vil du leve i tråd med det som er viktig og meningsfullt for deg, i stedet for å styres av gamle mønstre? Velkommen til kurs!

Om kurset

På dette kurset vil du få en innføring i hva Mindfulness er, og du vil lære hvordan du kan bruke det i hverdagen, i relasjon til deg selv og andre. Du vil utvikle din selvinnsikt og selvforståelse, og få gode redskaper til å bevege deg mot det livet du ønske å leve. Du vil tilegne deg praktiske verktøy, slik at du kan trene og vedholde praksis på egen hånd. 

På dette kurset vil du blant annet lære:

- Hva er mindfulness?

- Mindfulness-trening i praksis

- Effektive verktøy for mestring av stress, bekymringer og frykt i hverdagen.

- Redskaper til å møte det som er vanskelig i livet, med økt varme og aksept.

- Teknikker til å håndtere negative tanker og følelser, og dermed forsterke en positiv utvikling.

Et kurs i mindfulness vil gi deg læring for livet, det kan vi garantere!

Kurset inneholder teori og praksis, og baserer seg på undervisning, øvelser, erfaringsdeling og refleksjon. Kurset legger opp til daglig egentrening/egen praksis mellom kursdagene. Det kreves ingen forkunnskaper, men en egenpraksis mellom samlingene vil gi deg betydelig økt utbytte. 

Mindfulness er en flere tusen år gammel meditasjonstradisjon, som har blitt formidlet som en vei til dypere selvinnsikt og medfølelse. I dag er metoden utbredt og tilgjengelig for alle i en moderne form, og brukes inn i et mangfold av arenaer, som arbeidsplasser, idrett, ledelseskulturer, rehabilitering, og flere andre helseinstitusjoner. I sin absolutte opprinnelse handler mindfulness om menneskets evne til å være oppmerksomt nærværende i eget liv, til å legge merke til vår umiddelbare erfaring. Vi kan, gjennom mindfulness, utvikle en måte å forholde oss til livet på som fører tidløs visdom inn i et hektisk hverdagsliv.

Ingenting kan skje i fortid eller fremtid. Livet utfolder seg i nåtid. Ved å trene opp evnen til å være oppmerksomme i øyeblikket, blir vi i stand til å erfare direkte hva som skjer akkurat her, akkurat nå. Når vi utvikler evnen til tilstedeværelse, erfarer vi å kunne gi slipp på negative tanke- og atferdsmønstre, slik at vi kan møte oss selv og verden rundt oss med åpenhet, varme og vennlighet.

Forskning viser at mindfulness bidrar til å forhindre eller redusere stressrelaterte belastninger, og det resulterer i synlige endringer i hjernen i områder som omhandler håndtering av stress. Mindfulness har positiv effekt på immunforsvaret, smertelindring, depresjon, angst, søvnkvalitet, selv-aksept og konsentrasjon. Ved vedvarende trening viser forskning betydelige endringer i form av økt livskvalitet, økt motstandskraft, ro og nærvær.

I en hektisk hverdag der vi hele tiden skal prestere er det lett å bli revet med av stress, grubling, bekymringstanker og en opplevelse av overveldelse. Dette kurset passer for alle som ønsker gode redskaper til å håndtere fysisk, psykisk og mentalt stress, og som ønsker å oppleve økt livskvalitet og nærvær i hverdagen.

Prisen for kurs i mindfullness er 6400 kr (8 samlinger på 2,5 timers varighet).

Om kurslederen

Beate Mangset er utdannet psykolog, og hun har en utdannelse som mindfulness-instruktør. Hun jobber som mindfulness-instruktør, klinisk psykolog og som høyskolelektor, der hun blant annet underviser i sammenheng mellom psyke og soma, helsepsykologi og kommunikasjon. Beate har praktisert mindfulness-meditasjon daglig i flere år.

 

Les mer om Beate.

Praktisk informasjon

Tid: Planlagt ny oppstart høst 24
Kurset går over 8 torsdager i oddetallsuker, med forventet oppstart i februar dersom vi får nok påmeldte. Tidspunkt for samlingene er fra kl. 16:30-19.00.

Pris: Prisen for kurs i mindfullness er 6400 kr (8 samlinger på 2,5 timers varighet). 

Adresse: Gjerdrums vei 10A, Nydalen, 7 min fra Nydalen Stasjon.

Påmelding

Trykk på knappen under og fyll deretter ut påmeldingsskjemaet for å melde deg på!