fbpx

Feil: Kontaktskjema ble ikke funnet.

Bestill en time

Våre psykologer ser frem til å høre fra deg.

Send en e-post:
[email protected]

HjemTjenester → Parterapi

Parterapi

Alle par er unike, og i parterapi kommer vi sammen frem til hva dere ønsker og er nyttig å jobbe med. Dere får hjelp til å lytte til hverandres tanker og følelser, og mulighet til å snakke sammen på en ny måte. Vi utforsker personlighetsforskjeller som ofte er årsaken til fastlåste mønstre. Terapeuten kan hjelpe til med å komme ut av denne fastlåstheten og gi dere verktøy for å styrke parforholdet. Vi tilbyr også personlighetstest for par.

Bestill time på SkøyenBestill time i SentrumBestill time i NydalenBestill time i Drammen

- Kommunikasjonsproblemer.

- Mønstre som gjentar seg.

- Krangling om de samme tingene om og om igjen.

- Har mistet følelsene, er ikke kjærester lenger.

- Seksuelle utfordringer.

- Utroskap.

- Personlighetstest for par

Man trenger ikke å ha alvorlige problemer før man oppsøker parterapi, og par i alle faser av livet kan ha nytte av noen timer hos terapeut for å snakke om parforholdet. Ekstra sårbare er man i livsoverganger, som for eksempel når man blir foreldre, når barna flytter ut, ved sykdom etc. Det er lurt å ta tak i problemene tidlig, da kan det være lite som skal til for å få det bedre sammen.

Vår personlighet har også betydning for hvordan vi fungerer i et parforhold, og hvem vi fungerer sammen med. Der forskjellighet i begynnelsen kan være spennende og interessant, kan nettopp ulikhet være tuen som velter lasset på lengre sikt. Litt enkelt sagt, blir vi gjerne kjærester på grunn av felles interesser, men holder sammen som følger av relativt lik personlighet. Hovedregelen er altså at "like barn leker best". En viss likhet på personlighetsfaktorer som Planmessighet, Omgjengelighet og Åpenhet for erfaringer gjør det enklere å beholde gnisten i forholdet, og kanskje også unngå de verste kranglene og uenighetene. Så er det selvsagt ikke slik at man må være helt like. Det handler mer om at de to personlighetene harmonerer. Og, om man er ulik på ett eller flere av trekkene, hjelper det å snakke om det. Forståelse for forskjellighet kan gjøre det enklere å anlegge et mildere blikk på trekk og vaner som ellers blir kilde til irritasjon.
 
Hos oss kan dere besvare det anerkjente personlighetsinventoriet NEO PI-3, og få en felles tilbakemelding fra en erfaren psykolog. Under den 90 minutters gjennomgangen vil psykologen trekke dere gjennom begges personlighetsprofiler parallelt, og peke på hva som er likt og ulikt. Mange par opplever dette som både hyggelig og nyttig, og som en god anledning til å snakke om forholdet. Og kanskje også legge til rette for videre prosess i regi av en av våre erfarne parterapeuter. 
 

Se våre priser (gjelder fra 01.01.2022).

Prisene gjelder for parterapi i klinikk og over video.

Våre parterapeuter

Bestill time

Bestill time på SkøyenBestill time i GamlebyenBestill time i Nydalen

Eller kontakt oss med å fylle ut skjemaet under